בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9970 - שלום רב בעבודת הביוחקר בחרנו לכתוב על השפעת השומן על שמרים תאריך: 4/2/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
בעבודת הביוחקר בחרנו לכתוב על השפעת כמות השומן על שמרים. אנו מעוניינים לדעת מה ההסבר הביולוגי לכך. תודה
תשובה מאת: ד"ר רוני שפירא
   

שלום רב,

השאלה כללית מידי

אם הכוונה לכמות השומן במזון או במצע הגידול אזי

השומן מקטין את פעילות המים (אחוז המים החופשיים). כאשר במוצר יש גם חיידקים וגם שמרים לרוב נצפה להתרבות רבה יותר של שמרים (כי החיידקים מעוכבים). כאשר יש רק שמרים תהייה תלות בריכוז השומן- עד ריכוז יחסית גבוהה לא תהייה השפעה ומריכוז מסוים (התלוי בגורמים רבים) תהייה האטה בהתרבות.

 

ד"ר רוני שפירא
הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up