בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9958 - השפעת ריכוז הגלוקוז על קצב הפוטוסינתזה במערכת של כלורופלסטים מבודדים תאריך: 17/12/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
אנו עושות עבודת חקר במסגרת לימודי מדעים. בעבודה שלנו ערכנו את ריאקציית היל, תהליך פוטוסינתזה במערכת של כלורופלסטים מבודדים. הוספנו גלקוז בריכוזים שונים למיצוי הכלורופלסטים (0.5%, 0.75%, 1%) ומצאנו שמריכוז 0.5% עד 0.75% אחוז פליטת האור עולה- כלומר, קצב הפוטוסינתזה מהיר יותר (ככל שצבע הנוזל בהיר יותר כך בוצעה יותר פוטוסינתזה, צבע המיצוי אמור לחזור לצבעו הבהיר לאחר שבוצעה פוטוסינתזה, אני מצרפת קישור לסרטון). אך מריכוז 0.75% עד 1% גלוקוז אחוז פליטת האור יורד, כלומר קצב הפוטוסינתזה היה איטי יותר. השאלה שלנו- מדוע יש עליה במהירות הפוטוסינתזה ולאחר מכן ירידה? מה התרחש בנוזל שהאט את קצב הפוטוסינתזה? תודה רבה רבה מראש, נשמח לתשובתכם. אורי, אוראל ונעמי, בנות כיתה ט' מביה"ס אור תורה סטון בנות רמות.
תשובה מאת: פרופ' אהרון קפלן
   

שלום בנות,

ראשית, קבלתן את התוצאה לה הייתי מצפה ושהתקבלה גם בנסויים קודמים רבים.

הסיבה היא שהעלאת ריכוז הגלוקוז מעלה את הלחץ האוסמוטי בתרחיף וגורמת לכן ליציאת מים מהכלורופלסטים למדיום המימי שמסביבם. יש לכן פגיעה בשיעור הפוטוסינטזה  (העברת האלקטרונים בממברנות הכלורופלסט) כמו שמתקבל בתוצאות שלכן. בריכוז הנמוך ביותר מתרחש תהליך הפוך כשמים נכנסים ומפריעים לתהליך וקרוב לודאי שחלק מהממברנות מתפוצצות. ולכן שיעור הריאקציה נמוך יותר.

בברכה,

פרופ' אהרון קפלן
מדעי הצמח והסביבה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up