בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9940 - עבודת חקר בביולוגיה תאריך: 26/11/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
היי, אנחנו עורכות ניסוי מדעי העוסק בהשפעת רמת החומציות של נוזל העגבניה על נביטת זרעי העגבניה. רצינו לדעת לשם מטרת הניסוי מהם התנאים האידיאלים לגידול זרעי העגבניה מבחינת חומר הגידול בו נגדל אותם (אדמה, צמר גפן...), הטמפרטורה המתאימה ביותר וכ'ו.
תשובה מאת: פרופ' חיים קיגל
   

צריך להנביט בכלי סגור (מגש) למניעת התנדפות המים שתשנה ריכוזים וחומציות. רצוי בנייר סינון או צמר גפן כי אדמה יכולה לנטרל חומציות.

טמפרטורה בסביבות C 20-25 תספיק ורצוי בחושך. אור רציף חזק יכול לעכב נביטה.

האם תמדדו חומציות במיץ העגבניה ? תזכרו שבנוסף לחומציות יש במיץ תרכובות אחרות שיכולות להשפיע על הנביטה, וגם ריכוז יחסית גבוה יתכן שמעכב נביטה.

לכן רצוי להריץ במקביל הנבטות באותם התנאים במים בחומציות דומה לזו שבמיץ. אחרת אי אפשר לתת תשובה לשאלתכן.

כמו כו, יש סיכוי לזיהומים בנוכחות המיץ, ורצוי להוסיף חומר נגד זיהום (למשל CAPTAN  )

בהצלחה

פרופ' חיים קיגל
הפקולטה לחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up