בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9929 - ייחור ודבש תאריך: 25/11/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
מהי השפעת ריכוז הדבש על קצב התפתחות הייחור
תשובה מאת: פרופ' נאוה מורן
   

דבש מכיל סוכרים  אז יכול להיות שבריכוזים נמוכים מעודד צמיחת שורשים ע"י הזנתם

אבל סוכרים מעודדים גם צמיחת עובשים ומיקרואורגניזמים אחרים - לא תמיד טובים לייחורים...

בריכוז דבש גבוה יכולה להיות השפעה נוספת שמתגברת  עם עלית הריכוז והיא פעולה אוסמוטית של הדבש. בדבש יש ריכוז מומסים גבוה, כלומר, הוא בעל פוטנציאל מים שלילי מאוד ומתחרה עם הייחור על קליטת מים מהסביבה...

ייתכן שיש בדבש חומרים נוספים, דמויי הורמונים צמחיים, שמעודדים השרשה

 

פרופ' נאוה מורן
מדעי החקלאות, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up