בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9847 - שאלת חקר בעבודת ביוחקר בהתרבות חיידקים בדבש תאריך: 16/9/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  

מה ההשפעה של טמפרטורת הדבש על קצב התרבות החיידקים?

תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

מצד אחד חיידקים נבדלים זה מזה בטמפרטורות הגידול המועדפות עליהם, אבל רבים מהחיידקים שאנו מעוניינם לעכב גדלים היטב בין 25-40 מעלות צלזיוס.

מצד שני דבש בטמפרטורה קרירה מאד הוא מאד צמיג. ככל שהטמפרטורה עולה הוא נוזלי יותר אבל גם ההשפעת השלילית שיש לסוכרים וחומרים אחרים שיש בדבש על החיידקים מתחזקת. ככלל, חיידקים אינם יכולים להתרבות בדבש אבל יכולים לשרוד בו (למשל כספורה/נבג).

מקווה שנתתי ללתמידים כיוון להמשך

פרופ' אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up