בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9832 - צביעת תאי בצל ב-evans blue תאריך: 20/08/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום, צבענו רקמת אפידרמיס בצל טרי ומורתח בעזרת evans blue. הצבע חדר לתאי הבצל המורתח וצבע את הגרעין. שאלתנו היא מדוע הצבע מתרכז בגרעין התא בלבד ולא באברונים נוספים? האם יש סיבה מבנית/כימית לכך? ניסינו לחפש מידע, למדנו שהצבע נקשר לחלבונים בעיקר לאלבומין, אבל שום הסבר לגבי צביעת הגרעין. נודה לכם על התיחסותכם, נטלי ואושרה

תשובה מאת: פרופ' בני גיגר
   

אכן, evans Blue נקשר ברקמות של בעלי חיים לחלבונים שונים, בעיקר לאלבומין, כפי שציינת. נעשה בו שימוש לקביעת החיות של תאים, כולל תאי צמחים, מכיוון שהמולקולה  טעונה ואיננה חודרת לתאים חיים, ולפיכך - תאים צבועים הם קרוב לודאי מתים. במקרה של הבצל המורתח - ברור שהתאים מתים עקב ההרתחה והם נצבעים כולם. אינני יודע אם יש חלבון מוגדר בבצל שקושר את הצבע, אבל יתכן שהצבע פשוט אינו נשאר בוקואולה (חלולית), וצובע את הגרעין וסביבתו (שווה הסתכלות מפורטת). ההסבר הוא השערה בלבד.
 
פרופ' בני גיגר
הפקולטה לביולוגיה המחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא
מכון ויצמן למדע
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up