בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9802 - משך זמן חימום שמן קוקוס על חיידקים תאריך: 25/6/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
במסגרת עבודת החקר בבית ספרנו, בדקנו את השפעתו של שמן הקוקוס לאחר שחומם בזמנים שונים על גדילת חיידקי בצילוס. הנחנו כי לאחר החימום, שמן הקוקוס יעכב פחות את גדילת החיידקים, מאחר והגורם המשפיע בשמן הוא החומצה הלאורית אשר מפרקת את קרומי התא של חיידקים, מתוך הנחה שחומצת שומן בחום תהפוך להיות נוזלית יותר ותאבד מהתפקוד שלה. אנו יודעות כי שמן הקוקוס אכן מעכב חיידקים, בדקנו זאת בבדיקות מקדימות, אך תוצאות הניסוי לא היו כפי שציפינו. לא ראו השפעה חד משמעית, נראה ששטח הכיסוי של החיידקים היה מינימלי לאחר ששמן הקוקוס חומם 5 דקות ומקסימלי לאחר ששמן הקוקוס חומם 3 דקות. האם יש לכך הסבר מדעי?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי מוריה,

בעבר נשאלה שאלה זהה לשאלתך. אני מצרפת לך קישור.

בהצלחה ויום טוב,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up