בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9801 - השפעת סוג הסוכר על תהליך תסיסה של שמרים תאריך: 6/6/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום רב, אנחנו תלמידות כיתה יב בתיכון מקיף יהוד, מיה ונוי, ערכנו עבודת ביוחקר על השפעת סוג הסוכר (גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז, מלטוז, עמילן ומים) על תהליך התסיסה בשמרים, נמדד בשתי דרכים: 1. חיבור פיפטה למבחנה בה נמצאת תמיסת השמרים והסוכר ומדידת עליית הנוזל במעלה הפיפטה. 2. הוספת פנול פתלאין לתמיסת השמרים והסוכר, ואז טיטור תמיסת NaOH לתמיסה, עד לשינוי צבע התמיסה לורוד. התוצאות שלנו היו כי בתמיסת הסוכרוז הנוזל עלה הכי הרבה ונדרשו הכי הרבה טיפות NaOH לשינוי הצבע, ורצינו לשאול מה יכולה להיות סיבה הגיונית לכך? השערתינו הייתה שגלוקוז הוא זה שמדדיו יהיו הגבוהים ביותר, שכן הוא חד סוכר שלא זקוק לפירוק והוא המגיב בתהליך התסיסה, אך הוא היה רק במקום השני אחרי סוכרוז. נשמח להסבר תודה רבה
תשובה מאת: פרופ' מרטין קופאייק
   

היי מיה,

להלן תשובתו של פרופ' קופאייק לשאלתך:

איני יכול להציע הסבר טוב. גלוקוז הוא מקור הפחמן המועדף, ובניסוי הזה בדרך כלל הוא יוצא ראשון... כנראה מדובר בבעיה טכנית כלשהיא...

בברכה,
 

פרופ' מרטין קופאייק

אוניברסיטת תל אביב

בנוסף, אני מצרפת לך קישורים לשאלו זהות שנשאלו בעבר:

השפעת סוכר על קצב נשימה של שמרים

השוואת סוגי סוכר בנשימת שמרים

בהצלחה!!

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up