בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9786 - השפעת ריכוז מלחים במי השקייה על נביטת חיטה תאריך: 9/5/2018
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , ביולוגיה  
היי אני תלמיד לביולוגיה בתיכון ובמסגרת פרויקט הביוחקר חקרתי את השאלה שבכותרת. בהשערה שיערתי שככל שריכוז המלח יעלה, כך הנביטה תהיה יותר חריגה. עשיתי 5 חזרות ל6 טיפולים: ריכוז 0.5% מלח בישול במים מזוקקים, 1%, 1.5%, 2%, 2.5% ובקרה- ללא מלח בישול. בתוצאות הייתה סטיית תקן רצינית, שהעידה שאין באמת הבדל בריכוזים אלו ובהשפעות שלהם על נביטת החיטה. הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלה- מדוע? והאם יש איזה בסיס ביולוגי לתוצאות שקיבלנו?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   


היי דן!

יש באתר שלנו הרבה תשובות לשאלות דומות לשלך ועם אותה שאלת מחקר. אני מצרפת לך אחת לדוגמה. 

בנוסף, מצ"ב מאמר המתאר את השפעות המליחות על חיטה.

בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up