בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9776 - השפעת קפאין על עובש- ביוחקר תאריך: 23/04/2018
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום, אני וחברה עושות את הביוחקר שלנו על השפעת קפה על עובש, בדקנו ומצאנו שאכן ככל שריכוז הקפה גבוה יותר מתפתח פחות עובש על הלחם. רצינו לדעת איך הקפאין משפיע על העובש מאחר והתקשינו למצוא מידע על התופעה. נשמח לעזרה, תודה רבה

תשובה מאת: ד"ר אביגדור אלדר
   

שלום שירה,

מעיון בספרות, נראה כי פטריות לעיתים מייצרות קפאין, חלק גדול מהן מסוגל לפרק קפאין לשימוש מטבולי וכולן רגישות לרמות גבוהות מספיק של קפאין. מכיוון שקפאין הוא אנלוג של פורינים, הוא עובר אינטרקציה עם חלבונים רבים וברמות גבוהות מספיק אף מסוגל לגרום למוטציות בתא. המכניזם העיקרי שגורם למוות תאי בפטריות ע"י קפאין אינו ברור, אבל ייתכן ומדובר בפגיעה בשלמות דופן התא של השמר, מכיוון שמוטנטים רבים בעלי מערכת דופן תא פגומה מראים רגישות רבה יותר לקפאין ולא נראה כי מדובר בשינוי החדירות של המולקולה אלא באפקט ישיר על מנגנוני הייצור של דופן התא. כאמור, הנושא לא נקבע סופית.
 
מצורף לינק למאמר (חופשי) קצת מסובך שבודק מנגנונים מולקולריים של הרעלת קפאין בשמר האפייה:
 

בהצלחה!

ד"ר אביגדור אלדר

אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up