בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9769 - עמידות חיידקים תאריך: 16/4/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
אנו תלמידות ביולוגיה מבצעות את מטלת הביוחקר שלנו על השפעת ריכוז שום על עיכוב התרבות חיידקי E.coli בניסוי טבלנו דסקיות נייר בריכוזים שונים של שום ובדקנו את קוטר ההילה הנקייה מחיידקים מסביב לדסקית. כבקרה, טבלנו דסקית נייר במים מזוקקים והתוצאה הייתה שנוצרה הילה קטנה מאוד מסביב לדסקית. אנחנו לא מוצאות הסבר לתופעה שכן מים אינם אמורים להשפיע על עיכוב התרבות החיידקים. נשמח להסבר. תודה מראש.
תשובה מאת: פרופ' אליאורה רון
   

 

שלום רב

קשה לענות על השאלה בלי לראות את גודל ההילה.

אבל תזכרו שלפעמים גם בדיסקית יש חומרים (שאריות מתעשיית הניר) שיכולים לעשות עיכוב חלש. אם חומרים אלה מסיסים במים הם יצאו מהדיסקית ויעכבו.

על מנת לבדוק את זה ניתן לשטוף את הדיסקיות במים כמה פעמים, ליבש, ואז לחזור על הניסוי.

בהצלחה,

פרופ' אליאורה רון
מיקרוביולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up