בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9734 - ניסוי בפפסין וחלבון תאריך: 13/3/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
היי, אני תלמיד בכיתה יא' ולפני כשבוע ביצענו ניסוי בביולוגיה, הניסוי הכיל יצירת סביבות עם רמת PH שונה, סביבות המכילות חלבון בכמות שווה, ולאחר מכן הוספת פפסין בכמות שווה וחימום המבחנות. התוצאות הן שהמבחנות עם הPH הנמוך יותר היו שקופות יותר אבל מPH מסויים כולן היו אותו דבר. אנו יודעים כי פפסין הוא אנזים שעובד בקיבה ולכן סביבתו האופטימלית היא PH נמוך, אבל למען הדוח אני צריך רקע תיאורטי מפורט שיסביר את התופעה, וכל אחד ממשתניה. בנוסף, האם התוצאות שיצאו הן הגיוניות?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי עומר,

יש לך שאלה מעניינת. מצ"ב תשובה עם הסבר מפורט על הפפסין ותיפקודו (הקישור השני). להרחבת הידע, מצ"ב מאמר על טווחי הטמפ' שפפסין מתפקד בהם.

בהצלחה!
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up