בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9726 - האנזים GALT בשמרי בירה תאריך: 4/3/2018
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , כימיה  , ביולוגיה  
אנו מבצעים ניסוי בכימיה ובודקים כיצד סוג הסוכר משפיע על צפיפות הבירה לאחר שבוע וכתוצאה מכך גם על אחוז האלכוהול. אנו רוצים להשתמש בין היתר בגלקטוז ובאתר שלכם כתוב על אנזימים הדורשים לפרק את הגלקטוז לגלוקוז ודובר רק על שמרי אפייה. אנו משתמשים בשמרי בירה ורצינו לדעת האם יש בשמרי הבירה את האנזימים הדרושים על מנת לפרק את הגלקטוז לגלוקוז.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי ליטל,

ראשית, ישנה טעות בשאלה. גלקטוז לא מתפרק לגלוקוז. גם גלוקוז וגם גלקטוז הם חד סוכר  עם אותה נוסחא כימית- C6H12O6 אלא שגלקטוז הינו סטראואיזומר של גלוקוז, כאשר הקבוצה ההידרוקסילית של פחמן 4 נמצאת מעל הטבעת בעוד שבגלוקוז היא מתחת לטבעת. מצ"ב קישור לספר המפרט את ההבדלים בין תכונות הגלוקוז והגלקטוז: 

Brewing Science: A Multidisciplinary Approach

.

אני מצרפת לך כתבה של המגזין המדעי nature, המתאר (בין היתר) את השמרים בתעשיית הבירה: 

Yeast Fermentation and the Making of Beer and Wine

 

ובתשובה לשאלתך- מצ"ב שאלה שנשאלה בעבר באתר שלנו המתארת את האנזימים שתאי שמרים מכילים. 

ומאמר על האנזימים שבשמרי הבירה.

בהצלחה!!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up