בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9724 - פירוק סוכרים בתאי שמרים תאריך: 4/3/2018
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
בדיוק למדנו בכיתה על נשימה אווירית בשמרים אבל אני לא מבין איך דו ורב סוכרים בעלי מולקולות גדולות יכולים לעבור דרך קרום התא של השמרים?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   


היי אוריה,

זו שאלה מצויינת. על פני ממברנת תאי השמר מצויים קולטנים ספציפיים לסוגי סוכר שונים. לפי המאמר המצורף למטה, יש לשמר האפייה (Saccharomyces cerevisia) כ-20 קולטני גלוקוז שונים (פסקה שנייה בהקדמה).

המאמר: http://emboj.embopress.org/content/17/9/2566

בנוסף, אני מצרפת מאמר מעולה המפרט על קולטנים שונים על פני הממברנות של תאי שמר האפייה.

בהצלחה!!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up