בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9720 - השחמה של פירות שונים תאריך: 1/3/2018
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , ביולוגיה  
שלום! יש לי עבודת חקר שבה אנחנו בודקים את השפעת פירות שונים על השחמתם. בעובדה אנחנו צריכים להסביר למה ארבעת הפירות שבחרנו (בננה, אגס, תפוח ואפרסמון) משחימים. התשובה "כולם עוברים את תהליך ההשחמה האניזמטית" לא מספיקה ואנחנו צריכים להעמיק אותה יותר. אפשר לדעת למה הם משחימים בצורה מעמיקה? תודה מראש!
תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

שלום רב!

מצורפת כתבה של מכון דוידסון- מדוע משחימים תפוחי עץ ואדמה כשחותכים אותם? בנוסף, השבתי בעבר לשאלה דומה באתר "בשער" ומצ"ב התשובה.
בנוסף, אני מצרף קישור לוויקיפדיה הכולל הסבר על ההשחמה במזונות שונים וסירטון בהאצה על השחרה בתפוח עץ.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up