בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9719 - מהי השפעת שמן רוזמרין על עיכוב התרבות חיידקי E.coli? תאריך: 25/6/2018
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום רב, בביוחקר שלנו אנו בודקות את ההשפעה של שמן אתרי רוזמרין על עיכוב התרבות חיידקי אי קולי. מצאנו את רוב המרכיבים של שמן הרוזמרין: camphor ,1,8-cineole, verbenone, borneol, α-pinene . אך לא הצלחנו למצוא את המנגנון פעילות המדויק של כל מרכיב בשמן הרוזמרין, וכיצד הוא גורם למות החיידק. אנו יודעות כי המנגנון הכללי של השמן האתרי (מהיותו הידרופובי) הוא לחדור את הממברנה החיצונית ובכך עלול לגרום לדליפת מולקולות ויונים חיוניים. רצינו לדעת האם יש לשמן הרוזמרין מנגנון ספציפי יותר בו נגרם מוות לחיידק? ומהו המנגנון הספציפי של כל מרכיב בשמן הרוזמרין בו נגרם מוות חיידקי.

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי שירה!

שאלה מאוד מעניינת. אני מצרפת לך מאמר על מיצויים (בין היתר של רוזמרין).

שיהיה בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up