בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9701 - רמת PH אופטימלית לתסיסת שמרים תאריך: 14/2/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, ערכנו ניסוי בכיתה ובו בדקנו רמות חומציות שונות המשפיעות על תסיסת שמרים. רמות הPH שבדקנו הם: PH7, PH10, PH4. תוצאות הניסוי היו שבPH7 הייתה תסיסה הכי מהירה אחריו PH10 ואחריו PH4. כעת עלינו להסביר זאת מדעית מדוע ב7PH הייתה תסיסה הכי מהירה. עלינו לבדוק מהי רמת החומציות האופטימלית לתסיסת שמרים ובכך לבסס את ניסויינו ואילו שיניים נגרמים בתא השמרים בעקבות רמת החומציות.
תשובה מאת: ד"ר רוני שפירא
   

התוצאות קצת מוזרות

דרוש פירוט של הניסוי –

בעזרת איזה חומר שיניתם את ה pH?

האם בדקתם pH  לאורך התסיסה? (בדרך כלל משתנה)

באיזה מדיום התרחשה התסיסה?

האם הנוזל היה מאוורר או לא (באיזה כלי? איזה נפח נוזל? סטאטי או מטולטל?)

 

ההסבר הפשוט הוא שטווח הגידול של שמרים הוא בין 2.5-8 (לכן מוזר ש ב 10 קיבלתם גידול מהיר יותר).

אחד הגורמים החשובים בקביעת קצב הגידול הוא pH בציטופלזמה

גורם נוסף הוא חדירת חומרים ופעילות משאבות בממברנה כנגד pH

pH הציטופלזמה הוא ניטרלי (6.5-7) ולכן אין השקעת אנרגיה בהכנסת ובהוצאת חומרים מהתא.

היה צפוי שב  pH זה יהיה גם גידול מיטבי.
 

ד"ר רוני שפירא
הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up