בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9695 - עיכוב השחמת תפוחים תאריך: 12/2/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  
האם עיכוב ההשחמה שנעשה על ידי ויטמין C מעכב בגלל השינוי ברמת הPH (ואז כל חומצה שהיא צריכה לעכב את התהליך) או בגלל שהויטמין C מעכב באופן ספציפי את תהליך ההשחמה?
תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

 

שלום רב,

ויטמין C מעכב השחמה בתפוח כיוון שהוא בעל פעילות אנטיאוקסידטיבית  (פעילות מונעת חמצון) ולא עקב השפעתו על רמת ה- pH.

ההשחמה היא נזק חמצוני, ולכן אנטיאוקסידנט (מעכב חמצון) מונע השחמה.

כל טוב,

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up