בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9681 - תסיסת שמרים תאריך: 4/2/2018
תחומי דעת:  כימיה  , קרקע ומים  , ביולוגיה  
במסגרת עבודת הביו חקר שאנחנו עושות השנה, בחרנו לנושא העבודה את השפעת סוגי סוכרים שונים על תסיסת שמר האפייה. בניסוי נעמיד חמש מבחנות עם שלוש חזרות. בכל מבחנה יהיו שמרים, מים חמים ואת אחד מסוגי הסוכר. בניסוי המקדים נבדוק מהו סוג הסוכר מבין הסוכרים גלוקוז, עמילן, סוכרוז, פרוקטוז ומלטוז שתהיה לו את ההשפעה הגדולה ביותר על תסיסתם של השמרים, ובניסוי המרכזי נבחר את סוג הסוכר שגרם לתסיסה הכי גדולה, ונבדוק מהי טמפרטורת המים האופטימלית שתשפיע על השמרים ותגרום להם לתסוס בצורה הכי משמעותית. במהלך תכנון הניסוי נתקלנו בבעיה, אנחנו לא מצליחות להבין או למצוא במקורות שונים מהן הכמויות והיחסים בין הסוכר, המים והשמרים והיינו רוצות לדעת איך אפשר לחשב ולבדוק אותן.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי מיה,

אני לא חושבת שיש יחסים ספציפיים שאותם את צריכה לבצע (כמו למשל יחסי C;N;P;O באוקיאנוסים). מספיק שתתני סביבה שתהיה טובה לגדילה, כאשר הגורם המשתנה הוא רק הפרמטר אותו את בודקת.

אני מצרפת לך כמה תשובות לשאלות זהות שנשאלו באתר בעבר. שימי לב למאמר  שמצורף לשאלה 5625 בו יש פרוטוקול להכנת תמיסות של 10% מכל סוגי הסוכר שהם בדקו. כמובן שגם כמות השמרים צריכה להיות זהה בכל ביקר/משורה בה תעמידי את הניסוי (שם מתארים 1 גרם שמרים  לכל 600 מ"ל). 

להלן הקישורים:

5625 , 7522, 8292

בנוסף, אני מצרפת לך קישור לכתבה של מכון דוידסון על תסיסת השמרים.

שיהיה בהצלחה בניסוי ;)

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up