בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9680 - ביוחקר יב- השפעת מלחי חנקן על כמות החלבון בקטניות תאריך: 4/2/2018
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום, בניסוי הראשי נבדוק כיצד משפיעים ריכוזים שונים של תמיסת NaNo3 (בהשקיה) על כמות החלבון בגבעול (שיצמח)של הקטנייה. כרגע אנו נמצאות בשלב הניסוי המקדים בו אנו רוצות לבדוק באיזו סוג קטנייה רצוי להשתמש והפרמטר הוא השוואה בין שני טיפולים של אותה קטנייה - השקיה בתמיסה המדוברת והשקיה במים מזוקקים. הצמד שבו יהיה פער ניכר ביותר לעיין של הבדלים באחוז נביטה או גדילה זהו סוג הנביטה עליה נרצה לעבוד. בשביל ניסוי זה אנו צריכות לדעת מה בערך טווח ריכוז המומסים של זרעי קטניות יבשים- (הקטניות המדוברות הן : חומוס מש, שעועית אדומה ואפונה)כדי למנוע מצב של תמיסה היפרטונית. האם השקיה בריכוז 0.5 תהיה מתאימה?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   


היי נועה!

כשאת שואלת 0.5, לאיזה ריכוז את מתכוונת?

מצ"ב מאמר של האוניברסיטה העברית בו מתארים את כמות ה NaNo3 במצעים שהם הכינו לבדיקת השפעת מים מלוחים על צמחים. הם מציעים 6 מילימולר של נתרן (מים מליחים).

בנוסף לנ"ל, אני מצרפת לך הסבר איך מחשבים ריכוזים ממכון דוידסון

שיהיה בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up