בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9664 - עמידות שמרים לתמיסה היפרטונית תאריך: 22/1/2018
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
היי, אנחנו עושים את עבודת הביוחקר שלנו על שמרים. בדקנו מהי השפעת ריכוז סוכרוז על קצב הנשימה התאית בשמרים. בניסוי שלנו מצאנו שהנשימה התאית בשמרים הכי גבוהה בריכוז של 12.85% סוכרוז, למרות שזהו ריכוז מאוד היפרטוני לתאים אנימליים וצמחיים. רצינו לדעת האם בתאי שמרים יש ריכוז מומסים גבוה יותר מבתאים אנימליים וצמחיים, או האם יש הסבר אחר להישרדותם?
תשובה מאת: פרופ' אליאורה רון
   

שלום רב

אני לא בטוחה ש 12.5% זה ריכוז היפרטוני. אבל על כל פנים, לשמרים – כמו גם לחיידקים – יש דופן תא מאד חזקה שיכולה לעמוד בלחץ של הרבה אטמוספירות. 

פרופ' אליאורה רון
מיקרוביולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up