בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9661 - ניסוי בנושא השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת השמרים תאריך: 22/1/2018
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , כימיה  , ביולוגיה  
היי אני שינת בכיתה י"ב, ערכנו ניסוי בנושא השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת השמרים, בחרנו ארבעה סוגי סוכר : גלוקוז, מלטוז, פרוקטוז וסוכרוז. שמנו את הסוכר בשמרים בתוך מבחנות : 5 מיליליטר תרחיף שמרים על גרם אחד מכל סוג סוכר. השארנו אותם למשך 20 דקות. בתוצאות קיבלנו שמלטוז הוא היעיל ביותר בפער רב מבין ארבעתם לאחר מכן היה גלוקוז פרוקטוז ולבסוף סוכרוז(בדקנו לפי גובה הקצף). כל זה למרות שבספרות רשום שגלוקוז הוא היעיל ביותר לנשימת שמרים. אם למישהו יש הסבר למה יצאו לנו תוצאות כאלה ? אולי זה קשור לחדירות הסוכר ? תורה רבה !
תשובה מאת: פרופ' מרטין קופאייק
   

שלום,

אכן צפוי (ובניסויים קודמים כך יצא) שגלוקוז יהיה  הסוכר הכי יעיל. נשמע כאילו היתה בעיה טכנית כלשהיא (אולי זיהום?) אשר גרמה לתוצאה המוזרה הזאת.

בברכה,

פרופ' מרטין קופאייק

אוניברסיטת תל אביב

 

שינת, אני מצרפת לך עוד תשובה (אמנם בחיידקים) של פירוק סוגים שונים של סוכר. אולי גם היא תוכל לעזור לך.

שיהיה בהצלחה רבה,

בשער ברשת

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up