בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9653 - תפוח אדמה נביטה תאריך: 10/6/2018
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

ידוע שבתפוח אדמה יש נביטה של "עיניים"...

האם יש הבדל בין עיניים שצבען לבן לאילו שצבען סגול?

האם ישנה השפעה כלשהי על הטעם של תפוח האדמה? 

תשובה מאת: ד"ר דני אשל
   

שלום,

על צבע ה"עיניים" בתפו"א משפיע גם הזן, גם טמפרטורת הסביבה וגם, ככל הנראה, רמת הסוכר בפרנכימת הפקעת. הצבע מקורו באנטוציאנינים הנוצרים בניצן המתפתח ובעלעלים העוטפים אותו בשלבים הראשונים. לא ידועה לי השפעה של מרכיבי הצבע של ה"עיניים" על הטעם, אך יש לשער שרמת הסוכר בפקעת שכזאת תהיה גבוהה מעט יותר, ומכאן שיהיה ערב יותר לחיך.
 
בברכה,

ד"ר דני אשל

מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up