בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9622 - יצירת אתנול בעזרת שמרים וגלוקוז תאריך: 24/12/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  

ערכנו ניסוי מקדים שבו השתמשנו ב0.16 גרם שמרים ו15.768 גרם גלוקוז על 300 מ"ל מים, בניסוי המקדים יצא לנו אחוז אלכוהול גבוה ותמיסה צלולה יחסית לאחר מכן ביצענו ניסוי נוסף שבו שינינו את מסת הגלוקוז במערכות השונות, מדדנו צפיפות ברגע ההכנה וצפיפות לאחר שבוע (לאחר התסיסה הכהלית) לאחר יום נוצר משקע והתמיסה נהפכה לעכורה, איך זה יתכן?

עשינו כמויות שונות שהנמוכה ביותר הייתה 10 גר׳ על 300 מל והכי גבוה הייתה 29 גר׳.

לאחר ערבוב החומרים התמיסות היו צלולות ולמחרת שהגענו להסתכל עליהן כבר היה משקע.

תודה רבה, ליטל

תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

היי ליטל,

האפשרות הראשונה היא שהמשקע נוצר על ידי השמרים ואילו העכירות נוצרה על ידי חלבונים שהופרשו מהשמרים וגרמו לעכירות. אפשרות אחרת היא שהייתה נוכחות של חיידק במערכת שגרם ליצירת העכירות. ניתן לבדוק בעזרת המיקרוסקופ גם את המשקע ואת העכירות ולראות ממה הם נוצרו.

בברכה.

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up