בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9615 - עיכוב בהבשלה של בננות תאריך: 10/12/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום רב, אני מבקש לשאול על אודות נושא המדיר שינה מעיני. מדי פעם אנו קונים בננות הנראות טריות ורעננות, צבען ירקרק צהבהב,ואני מצפים שהן יבשילו תוך מספר ימים. אולם לפעמים קורה שהבננות הופכות קשיחות וקשות, אף על פי שהן נמצאות ליד פירות בשלים אחרים. מה ההסבר לתופעה זו? האם יתכן שהקרבה לפירות אחרים מעכבת את הבשלתן? בכבוד רב, פרופסור אלי גרשון
תשובה מאת: ד"ר חיה פרידמן
   

שאלה בהחלט במקומה.

בדרך כלל בננה מבשילה כתוצאה משחרור של חומר גזי הנקרא אתילן ( (C2H4.  בפרקטיקה המעשית בבתי האריזה הבננות נחשפות לאתילן ברמה מסוימת שמתחיל את תהליכי ההבשלה וככה היא משווקת לחנויות. קיימת שונות גבוהה בתגובה של בננות לאורך האשכול או מאשכולות שונים לאתילן. בתי האריזה אינם מפרידים בין בננות בדרגות הבשלה שנוות וכולן מקבלות את אותו טיפול באתילן. כתוצאה מכך לעיתים הטיפול באתילן אינו מספיק ולכן הבננה לא מבשילה. יתכן וגם היובש מונע את ההבשלה הנורמלית (אם כי זה לא נבדק באופן ברור). ההמלצה שלי היא לסגור את הבננה בשקית ספרמרקט כדי להבטיח הבשלה טובה.

 

כדי לבחון את ההיפותיזה שלך : האם יש פירות אחרים המפרישים חומרים המפריעים להבשלה יש צורך לבצע ניסוי מתאים.

 

ד"ר חיה פרידמן
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up