בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9608 - השפעת מלח על אנזימים תאריך: 7/12/2017
תחומי דעת:  כימיה  

שלום,

אני וחבר עובדים על הביוחקר ונתקלנו בשאלה שלא מצאו לה פיתרון והיא מהי ההשפעה של מלח על אנזים בכללי ועל קטלאז בפרט.

תודה מראש

תשובה מאת: פרופ' עבד עזאם
   

שלום רב,

מלח יכול להשפיע על כל חלבון.  בריכוזים קטנים יכול להגדיל מסיסות של חלבון אם אנו נמצאים בסביבות ה – PI

בריכוזים גבוהים של מלח  (אנמוניום סופט)  חלבונים ישקעו. 

מתכות כבדות מעכבות פעילות של קטלאז במנגנון תחרותי– ניתן לקרוא :

https://en.wikipedia.org/wiki/Catalase

 

בברכה,

פרופ' עבד עזאם
מדעי החיים, ביוכימיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up