בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9595 - ביוחקר - שאלה על סוגי סוכר תאריך: 3/12/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
עשינו ניסוי שבדקנו פליטה פחמן דו חמצני בסוגי סוכר שונים בדקנו סוכרוז וגלוקוז ויצא לנו שסוכורוז גרם לפליטה של פחמן דו חמצני גבוהה יותר מאשר גלוקוז
תשובה מאת: פרופ' מרטין קופאייק
   

שלום רב,

התוצאה הזאת מאד מפתיעה. היתי מצפה לתוצאה הפוכה, היות וסוכרוז חייב להתפרק קודם לגלוקוז ופרוקטוז לפני שהתאים יכולים להשתמש בו. בספרות אכן גלוקוז מייצר יותר פחמן דו-חמצני מסוכרוז. אין לי הסבר חוץ מלהניח שהיה משהוא טכני שלא עבד נכון.

בברכה,

פרופ' מרטין קופאייק

אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up