בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9583 - התגובה בין אשלגן פרגמנט לגליצרול תאריך: 03/12/2017
תחומי דעת:  כימיה  

מצאנו את משוואת התהליך ואנו יודעים שזהו תגובת חמצון חיזור יון המנגן(+7) הופך למנגן(+3) והגליצרול הוא המחזר בתגובה. מה שאנו לא מבינים האם ישנם שלבים לתגובה. שקודם האשלגן פרגמנט משחרר חמצן והחמצן מגיב עם הגליצרול בתגובת שריפה. נשמח להסבר כולל תגובת ביניים.

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי ניב!

מצ"ב קישור לריאקציה (הדגמה של אוניברסיטת וושינגטון). שם רואים שישנה השהיה עד ששני החומרים מגיבים. בנוסף, צירפתי דף המסביר את הריאקציה (עם גליצרין). ההבדלים בין גליצרול לגליצרין וריאקציות של חומרים שונים עם גליצרול. 

בנוסף, להלן תשובתו של פרופ' מנדלר מהאוניברסיטה העברית על ההשהייה המתרחשת בריאקציה:

מנגנון התגובה שבין גליצרול (שנקרא לפעמים גם גליצרין) לבין אשלגן פרמנגנט הוא מאד מורכב ולמעשה לא נחקר עד תומו. יש עבודות מאד ישנות בתחום זה. עקרונית זה כמובן תהליך חמצון-חיזור אבל מבחינה מנגנונית התהליך מורכב גם בגלל העובדה שאינו מתרחש בפאזה אחת אלא בתווך שבין הגליצרול לבין המוצק. הזמן שלוקח להתחיל, סביר להניח נובע מאנרגית שפעול (אקטיבציה) שנדרשת ומסופקת על ידי התהליך עצמו. בגלל הצמיגות הגבוהה של גליצרול והעובדה שהתהליך מתרחש ב-interface שבין הפאזה המוצקה לפאזה הנוזלית לוקח זמן על מנת שיסופק מספיק חום שמאיץ את התגובה (למעשה תגובה אוטוקטליטית). 

 
בהצלחה ושבוע נפלא,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up