בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9561 - הישרדות חיידקי חומצות חלב בריכוז מלחים תאריך: 12/11/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  
במהלך ניסוי בדקנו את השפעת ריכוז המלחים על קצב פעילות חיידקי חומצות חלב וראינו שככל שריכוז המלחים עולה כך גם קצב פעילות חיידקי חומוצת חלב עלה אך הסיבה לכך הייתה שריכוז המלחים הגבוה גורם ליצאת מים שגורמים למוות של תאים ובכך יש יותר מקום לפעילות של חיידקי חומצות חלב אבל הגיוני שאם חיידקים מתים ממחסור במים כך גם חיידקי חומצות חלב, השאלה שלי היא מה היא כמות המים/ זמן ללא מים שבהם חיידקי חומצות חלב יכולים להתקיים ולתפקד
תשובה מאת: פרופ' אליאורה רון
   

שלום רב

בחיידקים יש שונות רבה בעמידות שלהם למלח. יש חיידקים שממש "אוהבים" מלח ומתים אם אין מספיק.

לצערי אין לי נתונים על חיידקי חומצות החלב, אבל אפשר לעשות ניסוי פשוט ביותר ולבדוק את זה!

בהצלחה
 

פרופ' אליאורה רון
מיקרוביולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up