בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9548 - קטלאז תאריך: 29/10/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

בעקבות ניסוי, אנו מבקשים להשוות בין ריכוז אנזים הקטלז בגזר לתפוח אדמה ומלפפון. לא הצלחנו למצוא נתונים. אם יש הבדל בריכוזים, אז אנו מניחים שכן על פי תוצאות הניסוי. מה יכולה להיות המשמעות לכך?

תשובה מאת:  בשער ברשת
   


אבי היי,

זו שאלה מעניינת! אני מצרפת לך קישור של מכללת אורנים (oranim.ac.il). יש שם סעיף המסביר את פעילות הקטלאז (פירוק מי חמצן) וסעיף (2.ב) הנותן הוראות איך לבדוק את פעולתו בחיידקים. עכשיו, כיוון שאתה עובד עם ירקות, אתה יכול לשקול את אותם הגרמים מכל ירק, למשל קובייה של 5 גרם גזר, קובייה של 5 גרם תפו"א וכו' (לא לשכוח לבצע לפחות 3 חזרות מכל ירק). אחר כך, אפשר לטחון למחית כל קובייה ולשטח את המחית באופן זהה על צלחות פטרי (לכסות מיד). על כל צלחת לטפטף טיפה (או טיפה אחת בכמה אזורים שונים כל פני הצלחת) של מי חמצן על פני השטח ולפעול בהתאם להוראות של מכללת אורנים.

שיהיה בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up