בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9525 - נביטה במי מלח תאריך: 16/10/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
היי, אשמח לדעת מדוע נתרן בריכוזים גבוהים רעיל יותר לצמח מאשר אשלגן בריכוזים גבוהים. תודה
תשובה מאת: ד"ר ברוריה הויאר
   

שלום רב,

האשלגן הינו המינרל השלישי בחשיבותו לצמח לאחר החנקן והזרחן. הוא אחראי להובלת מזון ומים עקב אחראיותו על פתיחת פיוניות. יש לו תפקיד חשוב בפוטוסינתזה ועל פעילות אנזימתית. לעומתו, הנתרן מעלה את הפוטנציאל האוסמוטי בצמח ועקב כך מקשה על קליטת מים והולכה. יתר על כן, הוא מתחרה באשלגן ובכך מונע את קליטתו בצמח. מרבית הצמחים רגישים לנתרן בריכוזים גבוהים עד תמותה.

בהצלחה!

ד"ר ברוריה הויאר
המחלקה לקרקע, מים ומדעי הסביבה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up