בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9483 - השפעת מי פה על קצב התרבות חיידקים תאריך: 3/8/2017
תחומי דעת:  כימיה  
שלום, שמי רעות ואני תלמידה בכתה י"ב במגמת ביולוגיה. שאלת החקר בעבודת הביוחקר שאני כותבת היא כיצד סוגים שונים של מי פה משפיעים על קצב התרבות חיידקי E-coli. אני מקווה שתוכלו לעזור לי עם השאלות הבאות: 1. כיצד החומרים הפעילים (סודיום פלואוריד 0.05%) משפיעים על החיידקים? 2. איך החומרים הפעילים משפיעים על גדילת החיידקים? 3. האם רק לחומרים הפעילים ישנה השפעה על קצב התרבות החיידקים או האם למרכיבים הנוספים של מי הפה יש השפעה על החיידקים? תודה רבה
תשובה מאת: ד"ר אורי גופנא
   

שלום רב,

לפי מקורות הספרות שבידי סודיום פלואוריד בריכוז יחסית נמוך לא אמור לעכב גידול של E. coli אבל נראה לי שעדיף לבדוק זאת בצורה ניסויית.

לגבי מרכיבים אחרים של מי פה (פעילים או שאינם מוגדרים ככאלה כמו צבע מאכל וכו') את צריכה לפרט אותם. בכל מקרה צריך לראות שלא מכילים טריכלוסן שהוא חומר אנטי-חיידקי ידוע המקובל בשימוש במוצרים דנטליים מארה"ב (למשל קולגייט טוטאל).

ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up