בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9479 - ביוחקר חיידקים תאריך: 19/7/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, חברי ואני מבצעים ביוחקר בו נבדוק השפעת כמויות שונות של סוכר על התרבות החיידקים. לשם כך אנו מוסיפים לסביבת החיידקים כמויות שונות של סוכר ובודקים מהי ההשפעה. השערתנו היא שככל שיהיה יותר סוכר כך יתרבו החיידקים. רצינו לשאול האם בשלב כלשהוא כמות הסוכר הגדולה עלולה לגרום לחיידקים להימצא בתמיסה היפרטונית- מה שיגרום ליציאת מים מהם ולמותם (כמו בתמיסה עם ריכוז גבוהה של מלחים)? או שבשלב כלשהוא החיידקים יצרכו את כמות הסוכר המירבית על מנת להתרבות ומה שנשאר ושלא ישתמשו בו לא יזיק להם? השאלה חשובה לנו לפני ביצוע הניסוי על מנת שנדע האם התוצאות בהן אנו צופים נכונות או שארעה טעות בעת ביצוע הניסוי. נשמח לקבל תשובה מדוייקת בהקדם האפשרי. תודה מראש!
תשובה מאת: ד"ר דרור בר-ניר
   

שלום רב,

בהחלט, החל מריכוז מסויים הסוכר יעכב את גידול החיידקים – בגלל שריכוזו הגבוה גורם לכך שהחיידקים יתייבשו.... – מים יצאו באוסמוזה כדי להשוות ריכוזים. זה התהליך שמאפשר לשמור על ריבות ומוצרים ממותקים אחרים לאורך זמן. חיידקים לא יכולים להתקיים בריכוזי הסוכר הגבוהים.

בהצלחה.... 

ד"ר דרור בר-ניר
המחלקה למדעי הטבע והחיים
האוניברסיטה הפתוחה

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up