בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9478 - ספיחת מים בתפוחי אדמה בטמפרטורות שונות תאריך: 20/11/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
לשאלת החקר מה השפעת טמפרטורת המים על מידת ספיחתה ע"י תפוחי אדמה שבתוכה. ביצענו ניסוי כאשר הכנו 3 כלים כל כלי הכיל כמות מים שווה בטמפרטורה שונה 29 50 65 מעלות צלזיוס והשרינו בתוכם תפוחי אדמה למשך 10 דקות אשר שקלנו אותם לפני ואחרי ההשהיה במים . ההשערה שלנו הייתה שככל הטמפרטורה תעלה ספיחת המים תעלה, אך להפתעתנו ראינו שבשלוש החזרות ספיחת המים המקסימלית הייתה בטמפרטורה של 50 מעלות צלזיוס ולא ב 65 מעלות צלזיוס. מה ההסבר המדעי האפשרי?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי ראניה,

מצ"ב מאמר המתאר השריית תפוחי אדמה במים בטמפרטורות שונות.

בהצלחה!
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up