בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9461 - זיהוי תהליך תסיסה בתרחיף שמרים באמצעות פנול פתלאין וNAOH. תאריך: 1/6/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום! עשינו ניסוי לבדיקת תהליך התסיסה בתרחיף שמרים 20% עם גלוקוז בריכוז 2%. בניסוי בדקנו את קצב התסיסה בדרכים שונות. אחת הדרכים שנבדקו היא הוספת 2 טיפות של פנול פתלאין למבחנה הנבדקת שהכילה את תרחיף השמרים + תמיסת הגלוקוז. לאחר מכן טיטרנו NaOH לתוכה על מנת לקבל תגובת סתירה לזיהוי התסיסה. להפתעתנו גם לאחר טיפטוף רב מאד של NaOH לא קיבלנו שינוי צבע לאורך זמן. נשמח להסבר.

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי מיכל,

נשאלו שאלות זהות לשלך באתר. אני מצרפת לך קישור לתשובות. שיהיה בהצלחה!!

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=9375
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up