בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9455 - ויטמינים בפירות רגילים לעומת פירות אורגניים תאריך: 27/11/2017
תחומי דעת:  כימיה  , הנדסת מזון  , ביולוגיה  

שלום,

לצורך עבודת חקר בכימיה אנו רוצים לקיים השוואה בין כמות הויטמינים בפירות רגילים מול כמות הויטמינים בפירות אורגניים, וכיצד הם נשמרים בסיטואציות ותנאים שונים. אנו זקוקים לביסוס מדעי שאכן יש הבדל בין כמות הויטמינים בין פירות רגילים לפירות אורגניים. האן יש הבדל?

בנוסף האם יש הבדל בשמירה על אחוז הויטמינים לאורך זמן במגע עם חמצן ובתנאים כמו שינוי PH בין פירות רגילים לפירות אורגניים? (אנו נעסוק באינדקטור ספציפי לויטמין C).

תודה רבה!

תשובה מאת: ד"ר ויקטור רודוב
   

שלום רב,

היתרון הבריאותי של אוכל אורגני הוא בעיקר לא בגלל שהוא מכיל יותר חומרים מועילים אלא בגלל שהוא מכיל פחות חומרים מזיקים: שאריות של אנטיביוטיקה, חומרי הדברה, מתכות כבדות וכד'.

ההבדל בתכולת חומרי בריאות כמו ויטמינים (ויטמין C בפרט) הוא שולי או לא קיים בכלל. ספק אם תגלו אותו בשיטות שבידכם. ואם תגלו, זה דווקא יהיה בלתי צפוי ומפוקפק.

יחד עם זאת, מזכירים שיש יתרון קטן לתוצרת אורגנית בתכולת תרכובות פנוליות.

הסבר אפשרי, לפי דעתי, כי הגנת הצמחים האורגניים מפני מחלות ומזיקים מבוססת יותר על הגנה טבעית מאשר על חומרי הדברה, "חיסון טבעי" במקום "תרופות". תרכובות פנוליות הן בין היתר חומרי הגנה.

אבל ההבדל, אם קיים (לא תמיד נמצא) הוא לא גדול.

בהצלחה

ד"ר ויקטור רודוב
מינהל המחקר החקלאי
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up