בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9427 - ביו חקר- השפעות חד סוכר על קצב התרבות של אי קולי תאריך: 07/05/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  

בביו חקר בדקנו את השאלה האם סוגי חדי סוכר שונים (גלוקוז פרוקטוז ופנטוז) משפיעים באופן שונה על קצב התרבות חיידקי אי קולי. השערתנו הייתה ששלושת סוגי הסוכר ישפיעו באופן שונה והגלוקוז במידה המרבית ביותר. אך בתוצאות הניסוי יצא ששלושת סוגי הסוכר השפיעו באופן שווה. האם ידועה לכם הסיבה לכך? נשמח לקבל תשובה.

תודה.

תשובה מאת: פרופ' יצחק הדר
   

שלום רב,

אני מצרף מאמר שמראה אותה תוצאה (לא טעיתם בניסוי) וגם מאמר שמראה השפעת מקורות חנקן, נסוי שקל לעשות ומעניין. תנסו לקרוא אפילו שבאנגלית.

ההסבר הוא שיש מסלולים מטבוליים אחרים לניצול החד סוכרים השונים.

למשל (נלקח פשוט מגוגל תמונות) :

 

או בכבד (מסביר למה פרוקטוז פחות גרוע לסכרת)

מאמר 1

מאמר 2

בהצלחה,

פרופ' יצחק הדר
הפקולטה לחקלאות, מיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up