בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9421 - ביוחקר עובש תאריך: 3/5/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום,

אנחנו עושות ביוחקר שבודק התפתחות עובש על גבי לחם בשיוני דרגת pH התוצאה הייתה שב pH4.5 התפתח הכי הרבה עובש. האם את/ה יכול/ה להסביר לנו איך זה שבpH חומצי התפתח יותר עובש מלחם עם pH יותר קרוב לנטרלי?

נשמח לתשובה מהירה ככל האפשר תודה מראש. :)

תשובה מאת: פרופ' עודד ירדן
   

שלום רב!

לכל אורגניזם ישנם תנאי סביבה אופטימליים (טמפרטורה, לחות, pH ועוד) לגדילה והתפתחות, ובכלל זה פטריות (ועובשים שייכים לממלכת הפטריות).

בפטריות, חלק ניכר מתהליך עיכול חומרי מזון פוטנציאלים נעשה מחוץ לתא. פטריות מפרישות אנזימים לסביבתן. אנזימים אלו מפרקים חומרים אותם הם פוגשים בסביבה ותוצרי הפרוק נקלטים על ידי תאי הפטרייה ומשמשים לתהליכי גדילה. היעילות של הפעילות האנזימתית תלויה, אף היא, בתנאי הסביבה ובכלל זה מידת החומציות. לקבוצה נרחבת של עובשים אנזימים רבים הפועלים טוב יותר בסביבה חומצית. יתכן מאד ואת זאת ראיתם בעת שהחמצתם את סביבת גידול הפטרייה ( בעצם, אולי “עזרתם" לה). חלק מהפטריות האמורות אפילו מפרישות חומרים המחמיצים את הסביבה (ללא צורך ב"סיוע"). ההנחה היא כי פעולה זאת נעשית על מנת ליעל את הפעילות האנזימתית ובכך לשפר את יכולת של הפטרייה לגדול. אגב, לא כל הפטירות מחמיצות את סביבתן. ישנן אף כאלו שמתפתחות טוב יותר בסביבה בסיסית.

פרופ' עודד ירדן
מחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up