בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9408 - אוסמוזה בתפוחי אדמה תאריך: 13/11/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום רב,

תלמידים לקחו רסק תפוחי אדמה ב5 מבחנות במשקל זהה. חילקו אותו ושמו מעליו במשפך תמיסות סוכר מסוגים שונים (גלוקוז, מלטוז, סוכרוז, לקטוז ועמילן) שיטפטפו על הרסק. לאחר זמן קבוע, הם שטפו את הרסק, ייבשו אותו ושקלו אותו שוב. התוצאות שהתקבלו : היתה יציאת מים גדולה ביותר בסוכרוז, אח"כ בגלוקוז ואח"כ מלטוז, אח"כ לקטוז ובסוף עמילן. ציפינו שבלקטוז תהיה יציאת מים גדולה ביותר. איך ניתן לסביר את זה שדווקא בסוכרוז זה קרה?

אודה לתשובתכם.

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי ריקי,

אני מצרפת לך כמה מאמרים וסיכומים על מסיסות דו סוכרים ורב סוכרים:

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=8262
תיאור המסת סוכר ומלח של מכון ויצמן

המשך יום טוב,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up