בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9389 - הבהרת פרי שהשחים תאריך: 12/11/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום!

רציתי לקבל מידע כיצד מתרחש תהליך של "הבהרה" של גרד תפוח עץ שהשחים, לאחר טיפול בחימום של 15 דקות (בטמפ' של 70 ו100 מעלות). ברור שהאנזים PPO נהרס בחימום, אולם יתכן שתהליך ההלבנה קשור גם להרס תוצר המלנין שנוצר במהלך ההשחמה.

מניסוי מקדים שביצענו עולה כי תהליך ההשחמה הינו הפיך וניתן לגרום להבהרת הפרי. הכיצד? אשמח מאוד לקבל הפניה למקורות מידע.

תודה על עזרתכם, סימונה

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

סימונה שלום רב,

מצ"ב תשובות לשאלות זהות שנשאלו באתר ויכולות לעזור. בנוסף אני מצרפת שני מאמרים על PPO בתפוחים.
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=9464

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7431

מאמר 1, מאמר 2

בהצלחה ויום טוב,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up