בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9387 - השפעת משך החשיפה לחמצן על כמות ויטמין C במיץ תפוזים תאריך: 19/11/2017
תחומי דעת:  כימיה  

שלום,

במסגרת עבודת הביוחקר חקרנו את השפעת זמן חשיפה לאוויר (התחמצנות) על כמות הויטמין C במיץ תפוזים טבעי בעזרת טיטור ב2.6 דיכלורופנול אינדופנול. מצאנו שככל שהמיץ תפוזים נחשף יותר לאוויר, היה דרוש פחות טיפות לטיטרציה. אך בשלב מסויים כמות הטיפות נשארה קבועה ולא ירדה. נשמח להבין את העניין הזה, האם זה אומר שיש כמות מסויימת של ויטמין שלא מתחמצנת יותר? או שגם בצורה המחומצנת שלו הויטמין מגיב עם האידיקטור הנ"ל? נשמח להסבר ו/או הפניה למקור מידע או תשובה דומה לעניין במקום אחר.

תודה מראש, סמדר

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום סמדר,

אני מצרפת לך מאמרים על חומצה אסקורבית (ויטמין C), בנוסף לפרוטוקול ניסוי של זיהוי ויטמין C שפורסם ע"י ד"ר אבי אסייג ממכון דוידסון: 
מאמר 1,

מאמר 2 - שיעור התחמצנות הויטמין ע"י מימן על חמצני

ויטמין C מכון דוידסון

לעוד מאמרים בנושא את יכולה להשתמש במנוע החיפוש google scholar.

שיהיה בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up