בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9370 - השפעת אתנול על תסיסת שמרים-עבודת ביוחקר תאריך: 2/3/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

היי שמי בר, תלמיד י"ב, מגמת ביולוגיה.

לצורך עבודת ביוחקר בדקתי מה השפעת ריכוזי האתנול על תסיסת שמרים שתימדד ע"י מדידת הקצף שנפלט בס"מ לאחר 3 ו5 דקות והזמן בדקות עד להתנפחות הבלון.

ההשערה שלי היא ככל שנעלה את ריכוז האתנול כך תרד פעילות תסיסת השמרים.

לאחר המדידות נראה שנפלט הכי מעט קצף ולקח הכי הרבה זמן עד להתנפחות הבלון דווקא במבחנות שבהן לא היה כלל אתנול ופעילות תסיסת השמרים היה הכי גבוה דווקא כששמנו 0.2 מ"ל אתנול במבחנה של 10 מ"ל, מה שנגד לגמרי את ההשערה שלי.

האם מבחינה ביולוגית מצב זה אפשרי שדוווקא כשאין אתנול הייתה מעט ותסיסה לעומת התסיסה הגבוה בנוכחות אתנול ?

תודה מראש, בר

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי בר,

אני מצרפת לך תשובה לשאלה דומה שנשאלה בעבר באתרנו. אם יהיו לך עוד שאלות, נשמח להשיב עליהן.

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847
 

בהצלחה רבה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up