בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9364 - קליפות ביצים במיצים טבעיים חומציים שונים תאריך: 6/8/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום,

אני וחברותיי לקבוצה ביצענו ניסוי בו השרינו קליפות ביצים במיצים טבעיים שונים שסחטנו (לימון, תפוז, עגבניה, חומץ ומים כביקורת) במשך יומיים. בדקנו את השפעת החומציות של המיצים השונים בכך שמדדנו את השינוי במסת קליפת הביצה. מספר שאלות שהתעוררו עקב התוצאות שאיננו יודעות להסביר:

1. כל הביצים התפוררו והתפרקו אך על הביצים שהיו במיץ הלימון והתפוז נוצרה שכבה עבה של משקע כלשהו, הנראה כמו גיר. לפי התגובה הצפויה יוני ההידרוניום אמורים להגיב עם הסידן הפחמתי שמכילה קליפת הביצה ותוצרי התגובה הם יוני סידן, פחמן דו חמצני ומים. על כן אנחנו לא מבינות מאיפה הגיע המשקע הזה ואיזה חומרים הוא מכיל.

2. השערתינו לניסוי הייתה שהpH של התמיסה יעלה בזמן התגובה (כי מתרחשת תגובת סתירה). בכל המיצים ירדה החומציות (עלה הpH), חוץ ממיץ העגבניות. האם יש לכם הסבר לכך?

3. לגבי השינוי במסת קליפת הביצה, שיערנו שבמיץ שחומציותו היא הגבוהה ביותר (מיץ לימון pH=2.25) תיהיה הירידה הגדולה ביותר של המסה. ואילו בתוצאה שבה הביצה הייתה בחומץ (2.43 pH=) הייתה הירידה הגדולה ביותר של המסה בצורה דרסטית (ירידה של 5 גרמים לעומת 2.3). למה זה קרה?

נשמח לתשובה!

תשובה מאת: פרופ' יוסף קנר
   

 

שלום לתלמידות,

קלציום קרבונט הוא מלח יוני ניתן להמסה במים ביחס גדול לטובת המים.

בחומצות יש שחלוף יוני במיצי הדרים המכילים חומצה ציטרית לרב נקבל קלציום ציטרט שנתן משקעים.

בחןמצה אצטית נקבל קלציום אצטאט הנמסה יותר טוב במים ולכן נתנה את התוצאה הטובה ביותר.זה אינו תלוי רק ב PH

אלה באיזה תרכובת מקבלים ומה דרגת המסיסות שלהן מים.

בהצלחה!

פרופ' יוסף קנר
ביוכימיה ומדעי המזון
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up