בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9357 - אנזימים תאריך: 19/3/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

שלום וברכה!

במסגרת חקר, בדקנו פירוק מי חמצן ע"י קטלאז ממיצוי עגבנייה ירוקה ועגבנייה בשלה (אדומה). בתוצאות היתה תסיסה רק במבחנה עם מיצוי מהעגבניה האדומה. כיצד ניתן להסביר את התוצאה?

תודה מראש רותי עמנואל

תשובה מאת: ד"ר עידית גינזברג
   

רותי שלום,

בספרות המדעית נהוג לחלק את התפתחות פרי העגבנייה למספר שלבים המתייחסים לגוון החיצוני של הפרי, אבל למעשה מעידים גם על הרכב כימי ואנזימתי שונה בכל שלב ושלב. מצ"ב שיקופית שהורדתי מאחד המאמרים המדעיים והתאמתי אותה לשימושך:

בהתאם, פעילות קטלאז יכולה להשתנות בשלבים השונים של התפתחות הפרי.

בברכה,

ד"ר עידית גינזברג
המכון למדעי הצמח
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up