בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9345 - שאלת המשך לשאלה 9326 לגבי טיון וגדילת מש תאריך: 1/2/2017
תחומי דעת:  פיזיולוגיה של הצמח [ ביולוגיה ]  

שלום,

בהמשך לשאלות על עבודת החקר, הוספנו עוד ניסוי שקשור לטיון. השקנו נבטים של מש במים, בתמצית מהולה של טיון ובתמצית מרוכזת של טיון. ציפינו לגידול עובשים  על הנבטים שבמים. הנבטים היו בטמפ' של 27 מעלות צלזיוס באינקובטור בצלחות פטרי סגורות. להפתעתנו אורך הנבטים שבטיון היו ארוכים באופן משמעותי מהנבטים שבמים, למרות שלא חשבנו שתהיה השפעה על האורך.

נשמח לדעת מה ההסבר לתוצאות. אנחנו יודעות שטיון מעכב נביטה והתפתחות של מיקרואורגניזמים, לכן ציפינו רק לשינוי בגדילה בעובשים בצלחות השונות

 

תודה רבה מראש,

תהלה לנגה ורותי עמנואל

תשובה מאת: פרופ' עמיר שרון
   

שלום,

קשה לענות על שאלתכן היות והתופעה יכולה לנובע מגורמים שונים. אחת האפשרויות היא שתמצית הצמח מכילה חומרים מזינים שעודדו צימוח של הנבטים. ייתכן גם שהייתה השפעה על הרכב המיקרואורגניזמים שגדלו על פני השורשים ואלו יכולים להשפיע על הצימוח, למשל דרך הפרשה של חומרים מווסתי גידול.

 

כל טוב.

פרופ' עמיר שרון
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up