בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9336 - השפעת סוג הסוכר על קצב תסיסת השמרים תאריך: 19/2/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום רב!

שאלת המחקר שלנו היא מהי השפעת סוג הסוכר על קצב תסיסת השמרים ?

ערכנו ניסוי שבו השתמשנו בסוכרוז (דו-סוכר) ובעמילן(רב סוכר) ולגבי התוצאות שקבלנו ראינו קצב התסיסה של הסוכרוז מהירה יותר מהעמילן והשאלה שלנו למה בסוכרוז קצב התסיסה מהיר יותר מעמילן מה הן הסיבות לכך?

כמו כן, האם אפשר לקבל הצעות לשיפור הניסוי .

תודה מראש

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

לובנה, שלום רב!

ישנה תשובה מקיפה לשאלתך באתרנו (שאלה 9164). מצ"ב קישור:


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=9164

בנוסף, תחת החיפוש 'שמרים' ניתן לקבל עוד תשובות מקיפות שיכולות לעזור.

לגבי הרחבת הניסוי:
אפשר להרחיב אותו ע"י הוספת מצע של חד סוכר (גלוקוז בלבד), בנוסף לדו סוכר ולרב סוכר שכבר ניסית. וכמובן לא לשכוח להעמיד את הניסוי של שלושת המצעים הללו תחת אותם תנאים (טמפ', אור, כמות מצע ועוד) ולהשוותם.

שיהיה בהצלחה!!

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up