בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9328 - חומציות כעקה בשמרים תאריך: 26/1/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  

למה ואיך חומצה גורמת לעקה בשמרים?

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום,

מחיפוש באינטרנט עולה שהעקה שנגרמת לשמרים ע"י חומציות יתר היא כתוצאה מדנטורציה של חלבונים:

ה-PH המיטבי [לתסיסה] הוא 4.8-5.0. אם הוא יותר חומצי מזה, ניתן להניח שהחלבונים מתעוותים ומתפרקים.

"The optimum pH is about 4.8 - 5.0. After this we can assume that the pH bends the proteins out of shape too much, and the protein is said to have been denatured." מקור

דנטורציה כתוצאה מ-PH חומצי
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up