בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9301 - השפעת סוכר על נביטת מש תאריך: 27/7/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום,

במהלך מסגרת עבודת חקר בביולוגיה התבקשנו לבחור נושא לחקור עליו. אני הצטרפתי לקבוצה שכבר החלה את החקר ובחרה לחקור על השפעת הוספת סוכר בריכוזים שונים לתהליך הנבטת זרעי המש, ואני הצטרפתי רק לאחר גמירת הניסוי. במהלך המללת החקר נתקלתי בבעיה, אותה גיליתי בקריאת אחד מהמאמרים בנושא - ציין אחד מהמומחים כי לא ניתן להוסיף סוכר לכל צמח ואם כן רק למסוימים ובצורה שדורשת מומחה וכלי מעבדה וכו'... האם הוספת תרכובת הסוכר לזרעי המש הייתה מלכתחילה שגויה? והאם סוג הצמח הנבחר לא מתאים, והאם שגינו באופן הוספת הסוכר?

תודה רבה.

*התוצאות יצאו שבשלושת קבוצות הזרעים להם הוספו 10% סוכר לא צמחו, ב 5% צמחו מעט עד כמעט ולא ובבקרה שרק עם מים ללא הוספת הסוכר, הזרעים צמחו טוב.

תשובה מאת: פרופ' שמואל וולף
   

שלום רב,

לא ברור לי מדוע צריך להוסיף סוכר לזרעים.

בתוך הזרע יש חומרי תשמורת שצריכים לספק את הנדרש לנביטתו.

הסוכר מהווה מצע להתפתחות פתוגנים ולכן עלול רק להזיק. בנוסף לכך הוא מקטין את קצב כניסת המים לזרע.

שיהיה בהצלחה,

פרופ' שמואל וולף
המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up