בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9293 - השפעת אורך גל על קצב הבשלת פרי תאריך: 30/01/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , פיזיולוגיה של הצמח [ ביולוגיה ]  

שלום רב,

אני מורה שמלווה תהליך חקר בכיתה ט'. במסגרת החקר קבוצה אחת בחרה לחקור כיצד אורכי גל שונים משפיעים על קצב ההבשלה של הפרי לאחר שניתק מהעץ.

קראנו אודות מחקר שנערך על ד"ר יוספה שחק מהמכון הוולקני שחקר כיצד צבעי רשתות שונים השפיעו על תהליך הגדילה, התפתחות וההבשלה של הפרי ומחקר זה היווה השראה לנושא החקר שלנו. נתקלו בקושי באיתור מידע כיצד אורכי גל שונים משפיעים על קצב הבשלת הפרי לאחר ניתוקו מהעץ. האם יש השפעה על מבנה האתילן או קצב הפרשתו? אשמח מאד אם תוכלו לסייע לנו בכך על מנת שרעיון יצירתי זה של חקר יבשיל לכדי ניסוי. כמו כן מהיכן ניתן להשיג רשתות כאלו.

בתודה מראש, אפרת סנוף

תשובה מאת: פרופ' אלעזר פליק
   

בואי נתחיל בתיקון: מכון וולקני ולא המכון הוולקני. אין שום קשר לפעילות וולקנית.

לשאלתכם – לאחר הקטיף הפרי מאוחסן בחושך ולכן השאלה לא רלוואנטית. לגבי האתילן – לאורך הגל אין השפעה על המבנה (זה משהו קבוע) או השפעה ישירה על היווצרות האתילן. היווצרותו תלויה במאפייני הפרי – אם הוא פרי קלימקטרי (למשל תפוח עץ, אבוקדו, עגבנייה), או שאינו קלימקטרי (למשך פלפל, תות שדה). הקלימקטריות מאופיינת בפיק של אתילן ואחריו פחמן דו חמצני שנוצר במהלך ההבשלה. יתכן כי אורכי גל ישפיעו על התפתחות הפרי שישפיעו על יצירת האתילן (הפיק הקלימקטרי) דרך זירוז ההבשלה, אבל יש עוד הרבה גורמים המעורבים בביוסנתזה של יצירת אתילן כמו קטיף, עקת קור או חום, פצע, בצורת וכו' (צאד מורכב).

נושא הרשתות אכן משפיע על הפיסיולוגיה של הצמח המתפתח אשר יכול להשפיע על איכות הפרי לאחר הקטיף. מצטרף לכם מאמרים בנושא (1, 2, 3, 4).

בברכה,

אלי


 

פרופ' אלעזר פליק
המחלקה לחקר תוצרת טרייה לאחר הקטיף (אחסון)
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up