בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9287 - מדוע גל הבטנין לא יצא בתוצאה הגיונית? תאריך: 18/01/2017
תחומי דעת:  כימיה  

שלום, שמי נדב יצחקי ותהליך הביוחקר כחלק מהבגרות עשיתי ניסוי שבו נבדק השפעת אלכוהול על חדירות קרומי סלק. השארנו קוביות סלק במסה שווה ב5 תמיסות בריכוזים שונים של אתנול במשך חצי שעה ולאחר מכן בדקנו בספקטרופוטומטר את אורך הגל של תמיסות ההשריה. כיוונו את המכשיר על אורך גל של 538 ננומטר שהוא אורך הגל של הבטאנין ובדקנו בליעה. מצאנו כי התוצאה ב72% אתנול גבוה יותר משל 96% אתנול. מדוע? לפי ההשערה שלנו, ככל שריכוז האלכוהול גבוה יותר קרומי התאים יפגעו יותר ותיהיה יותר יציאת בטאנין לתמיסה. בתודה, נדב יצחקי.

תשובה מאת: פרופ' אברהם לוי
   

It's a solubility issue. Betalains are not soluble in ethanol and that's probably why you get less pigmentation in 96 percent ethanol than 72 percent. See attached (solubility section).

http://www.bashaar.org.il/files/Additive-052.pdf



Best,
Guy Polturak
 


דרך פרופ' אברהם לוי
המחלקה למדעי הצמח
מכון ויצמן למדע

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up